Aktuális projektjeink:

Megvalósítás
1. 3D nyomtatás - Digitális kompetenciafejlesztés
2015. október 1-től folyamatosan
2. Munkaerő-piaci mentor - módszertani szakmai kiadvány elkészítése az Országos Foglalkoztatási nKft. megbízásából.
részletek...
2015. április 30.-2015. szeptember 30.
3. ÁROP-1.A.3.- Esélyegyenlőségi programterv kidolgozásához kapcsolódó szakértői feladatok
részletek...
2015. április 2.-2015. november 30.

3D nyomtatás - Digitális kompetenciafejelsztés

Egyesületünk különleges bemutató lehetőségét biztosítja elsősorban iskolai osztályoknak általános iskolás 3. osztálytól a 12. osztályos korosztályig. Igény szerint más csoportokat (felsőoktatás, munkahelyi közösségek) is fogadunk 3D-termünkben, de korlátozott mértékben lehetőség van kihelyezett bemutató tartására is. A 2*45 perces rendhagyó “informatika óra” során a csoportok tagjai megismerkedhetnek az anyagmegmunkálás és tárgykészítés formáival, a 3D technológia működési elvével, a 3D-tervezés előkészítő munkálatával. A kivetítőn megtervezett egyedi LEGO-elemet a bemutató során ki is nyomtatjuk, így közelről megtekinthető a nyomtatás minden folyamata. A robotika, a vezérlés, a tervezés és tárgykészítés testközelbe kerül. A résztvevők 3D nyomtatással készített ajándékot kapnak, így kézzel foghatóvá válik mindenki számára ez a technológia. Az iskolások mellett képzésben résztvevő felnőttek, vagy akár céges csoportok is igénybe vehetik szolgáltatásunkat. Max. 25 fős csoportokat tudunk fogadni bemutatótermünkben.

Munkaerő-piaci szolgáltatók vonatkozásában tananyagfejlesztéssel megvalósuló szakmai kiadvány elkészítése az OFA nNft megbízásából.

„Szociális gazdaság és a munkaerő-piaci szolgáltatást nyújtó civil szervezetek kapacitásfejlesztését célzó programok megvalósításával összefüggő szakmai fejlesztések” (TÁMOP–2.4.3.E-13/1) című kiemelt projekt keretében az Egyesület megbízást kapott munkaerő-piaci szolgáltatást nyújtó szervezetek, mint célcsoport, számára a munkaerő-piaci szolgáltatások magas szinten történő nyújtását segítő „Munkaerő-piaci mentori szolgáltatás nyújtása” szakmai kiadvány készítésére. A 127 oldalas kiadvány 2016. októberében készült el. A Módszertan hozzájárul egyrészt a TÁMOP-2.6.2-es projekt keretében a „Munkaerő-piaci mentori szolgáltatás”-ra referenciatanúsítást szerzett szolgáltató szervezeteknél a szolgáltatást nyújtók szakmai, módszertani ismereteinek bővitésével a szolgáltatásuk magasabb szintű ellátáshoz, másrészt szakmai és módszertani segítséget nyújt azon szolgáltatók számára, akik a „Munkaerő-paici mentori szolgáltatás” nyújtásával szeretnék bővíteni a tevékenységi körüket. Ezek mellett a módszertan elősegíti a Kormány 1082/2015. (III. 3.) határozatában rögzített a közfoglalkoztatás 2015. évi egyik legfontosabb célját: a közfoglalkoztatottak elsődleges munkaerőpiacra történő fokozatos (re)integrációjához leginkább szükséges és megfelelő, személyre szabott munkaerő-piaci szolgáltatásokhoz és képzésekhez való minél szélesebb körben történő hozzáférését.

Esélyegyenlőségi programterv kidolgozásához kapcsolódó szakértői feladatok több projektben (Bicske, Veszprém)

ÁROP-1.A.3. - Államreform operatív program keretében megvalósuló „Területi együttműködést segítő programok kialakítása az önkormányzatoknál a konvergencia régiókban. Bicske Város Önkormányzata, Valamint Veszprém Város Önkormányzata kedvezményezettként támogatást nyertek Esélyteremtési programterv kidolgozására, melynek megvalósításában az Egyesületünk esélyegyenélőségi szakértői munkát végez.